RE-FEM


RE-FEM – ‘Upskilling pathways for REsiliency in the post-Covid era for FEMale Entrepreneurs’ on Euroopan unionin rahoittama hanke. Tekijöiden esittämät näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin vain heidän omiaan, eivätkä välttämättä heijasta Euroopan unionin tai Euroopan koulutus- ja kulttuurivirasto EACEA:n mielipiteitä. Euroopan unionia tai EACEA ei voida pitää vastuullisena niiden sisällöstä.

GA no. 2022-1-HU01-KA220-ADU-000089295

Yhteenveto

RE-FEM pyrkii vahvistamaan naisyrittäjien osaamista tarpeisiin perustuvan koulutuksen avulla, jotta he voivat ylläpitää kestäviä liiketoimintoja pandemian jälkeisenä aikana. Hankkeen tarkoituksena on myös palvella liiketoiminnan tukemisessa ja yrittäjyydessä toimivien kouluttajien ja mentoreiden tarpeita aikuiskoulutuksen alalla tarjoamalla helposti saatavilla olevia, korkealaatuisia ja muutettavia koulutustyökaluja.

Tämä hanke on jatkoa iFEMPOWER-hankkeelle, jota HETFA koordinoi vuosina 2018-2021.

Toiminnot ja tulokset

RE-FEM-hankkeen toteutus koostuu useista toisiinsa liittyvistä toiminnoista tarjotakseen tehokasta yrittäjyyskehitystä naisille tutkimuksen, tarpeisiin perustuvien korkealaatuisten koulutusmateriaalien, e-oppimismoduulien ja kansainvälisen verkostoryhmän perustamisen kautta kaikille hankkeessa mukana oleville kohderyhmille. Kumppanuus suorittaa ensin vertailututkimuksen (Hankkeen tulos 1) saadakseen syvällisemmän käsityksen naisyrittäjien pandemian jälkeisellä alueella kohtaamista haasteista keskittyen erityisesti vähemmän mahdollisuuksia omaavien naisten tilanteeseen.

● Tutkimustulosten sekä kumppaneiden aikuiskoulutuksen kehittämisessä saaman kokemuksen ja tiedon pohjalta kumppanuus kehittää osallistavan ja helposti saatavilla olevan Koulutusmanuaalin (Hankkeen tulos 2), joka sisältää koulutusmateriaaleja ja menetelmiä, sekä Avoimen koulutusalustan, jossa on verkkokurssi yrittäjyyskoulutusta varten (Hankkeen tulos 3). Koulutusmateriaalit ja verkkokurssit testataan ja esitellään laajemmalle yleisölle pilottikoulutusten ja julkisten sidosryhmätapahtumien kautta kaikissa hankekumppanimaissa.

● Tutkimustulosten ja kumppaneiden aikuiskoulutuksen kehittämiseen liittyvän asiantuntemuksen ja tietämyksen perusteella kumppanuus kehittää osallistavan ja helppokäyttöisen koulutuskäsikirjan (hankkeen tulos 2), joka sisältää koulutusmateriaalia ja -menetelmiä, sekä avoimen koulutusalustan, joka sisältää verkkokurssin yrittäjyyskoulutusta varten (hankkeen tulos 3). Koulutusmateriaaleja ja verkkokursseja testataan ja esitellään laajemmalle yleisölle pilottikoulutuksen ja julkisten sidosryhmätilaisuuksien avulla kaikissa kumppanimaissa.

● Kumppanuus luo perustan kansainväliselle verkostolle, jossa naisyrittäjät, yhteistyökumppanit ja konsortion jäsenet voivat luoda yhteyksiä, rakentaa suhteita, oppia toisiltaan ja löytää kumppaneita tuleviin projekteihinsa.

● RE-FEM laatii poliittisia suosituksia, joiden tarkoituksena on määritellä suuntaviivoja aikuiskoulutukselle, yrittäjyydelle ja työmarkkinoille, jotta voitaisiin tukea naisyrittäjiä kestävien liiketoimintojen rakentamisessa ja hallinnassa digitaalisen muutoksen aikakaudella. Suositukset on koottu yhteen ”Poliittisessa tutkimuksessa” (Hankkeen tulos 4).

TIETOA HANKKEESTA: www.refem.eu

PÄÄTULOKSET: https://www.refem.eu/results

AVOIN KOULUTUSALUSTA: https://refem.eu/open-education-platform/

Kumppanit

RE-FEM kokoaa yhteen yhden korkeakoulun, kaksi tutkimuslaitosta, kaksi julkista tahoa, kaksi yrityksiä tukevaa kansalaisjärjestöä ja yhden yksittäisen yrittäjän.

Koordinaattori

  •  HÉTFA-tutkimuslaitos (HU) I Koordinaattori
  • Andalucía Emprende Fundación Pública Andaluza (ES)
  • Brand-Sofi (FI)
  • Mihajlo Pupin -instituutti (SRB)
  • Alueellinen yrittäjyyden ja innovaatioiden virasto (BG)
  • Sapientia Unkarin yliopisto Transilvaniassa (RO)
  • SEED-säätiö (HU)
  • Slovakian yritysvirasto (SK)

Yhteystiedot

S-posti: ann-sofi@brand-sofi.fi
Puhelin: +358 50 5222642
Osoite: BRAND-SOFI, Krokasvägen 17, FIN-66210 MOLPE