RE-FEM

RE-FEM – ‘Upskilling pathways for REsiliency in the post-Covid era for FEMale Entrepreneurs’ finansieras av Europeiska unionen. Åsikter som uttrycks är dock endast författarens/författarnas och återspeglar inte nödvändigtvis de från Europeiska unionen eller europeiska verkställande organet för utbildning och kultur (EACEA). Varken Europeiska unionen eller EACEA kan hållas ansvariga för dem. GA nr. 2022-1-HU01-KA220-ADU-000089295

Sammanfattning

RE-FEM syftar till att stärka kvinnliga entreprenörer genom behovsbaserad utbildning för att upprätthålla motståndskraftiga företag i post-covid-eran. Projektet vill också tillgodose behoven hos utbildare och mentorer inom företagsstöd och entreprenörskap som arbetar inom vuxenutbildningen genom att tillhandahålla lättillgängliga, högkvalitativa och transformativa utbildningsverktyg.Detta projekt är en fortsättning på iFEMPOWER-projektet koordinerat av HETFA mellan 2018–2021.

Aktiviteter och resultat

Genomförandet av RE-FEM består av flera sammanlänkade aktiviteter för att tillhandahålla effektiv entreprenöriell utveckling för kvinnor genom forskning, behovsbaserat utbildningsmaterial av hög kvalitet, e-lärande moduler och upprättande av en internationell nätverksgrupp för alla målgrupper som är involverade i projektet. * Partnerskapet genomför först jämförande forskning (projektresultat 1) för att få en djupare förståelse för de utmaningar som kvinnliga entreprenörer måste möta i det post-pandemiska området med fokus på specifika aspekter av situationen för kvinnor med färre möjligheter.

● Baserat på forskningsresultatet, och partners expertis och kunskap i att utveckla vuxenutbildningen, utvecklar partnerskapet en inkluderande och tillgänglig utbildningsmanual (projektresultat 2) med utbildningsmaterial och metoder, och en öppen utbildningsplattform med en onlinekurs för entreprenörskapsträning (Projektresultat 3). Utbildningsmaterialet och onlinekurserna ska testas och introduceras för en bredare allmänhet genom pilotutbildning och offentliga intressentevenemang i alla partnerländer.

● Partnerskapet lägger grunden för ett internationellt nätverk, där kvinnliga entreprenörer, associerade partners och konsortiummedlemmar kan ansluta, bygga relationer, lära av varandra och hitta partners för sina framtida projekt.

● RE-FEM formulerar policyrekommendationer för att definiera riktningar för vuxenutbildning, entreprenörskap och arbetsmarknad för att stödja kvinnliga entreprenörer i att bygga och leda motståndskraftiga företag i en tid av digital transformation. Rekommendationerna sammanfattas i en ’Policy Study’ (projektresultat 4).

OM PROJEKTET: www.refem.eu

HUVUDSAKLIGT UTFALL: https://www.refem.eu/results

ÖPPEN UTBILDNINGSPLATTFORM: https://refem.eu/open-education-platform/

Partnerskap

RE-FEM samlar 1 högskoleinstitut, 2 forskningsinstitut, 2 offentliga organ, 2 företagsstödjande icke-statliga organisationer och 1 enskild entreprenör.

Koordinator

Kontakt

E-post: ann-sofi@brand-sofi.fi
Telefon: +358 50 5222642
Adress: BRAND-SOFI, Krokasvägen 17, FIN-66210 MOLPE